\

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πέτρος Μουρούζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2006). Κατά τον επόμενο χρόνο (2007-2008), υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό, διατελώντας καθήκοντα γενικού οδοντιάτρου στο ναυτικό νοσοκομείο του Πόρου και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια εισήχθη και ολοκλήρωσε με βαθμό Άριστα το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης της Οδοντικής Χειρουργικής (2012). Είναι Διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με αντικείμενο της έρευνάς του την ενδοστοματική λειτουργία των σύνθετων ρητινών (Google scholar). Η επιστημονική του ενασχόληση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημοσίευση ερευνητικών μελετών σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά καθώς και τη συμμετοχή του, ως ομιλητής ή με ελεύθερες ανακοινώσεις, τόσο σε ελληνικά όσο και διεθνή οδοντιατρικά συνέδρια.
Επαγγελματικά, από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με όλους τους τομείς της γενικής οδοντιατρικής με έμφαση στις αισθητικές προσθετικές αποκαταστάσεις όπως είναι οι κεραμικές όψεις, τα κεραμικά και υβριδικά κεραμικά ένθετα και επένθετα καθώς και τις αποκαταστάσεις CAD/CAM.